Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@01:53:33 GMT

هشدار به بانک‌ها؛ کمک به بخش تولید

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۵۰۶۴

هشدار به بانک‌ها؛ کمک به بخش تولید

الزام بانک‌ها به بازگرداندن تمام مبالغ نرخ سود بانکی خارج از مصوبه شورای پول و اعتبار؛ در واقع جایزه‌ای به وام‌گیرندگان و فعالان اقتصادی و هشداری به بانک‌های متخلف است.
برداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی مهمترین راهکاری تامین سرمایه درگردش بنگاه‌های اقتصادی است.

نخستین گام بنگاه‌های اقتصادی برای شروع به کار یا حل بحران‌هایی که در دوره فعالیت با آن مواجه می‌شوند، دریافت وام از بانک‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته با توجه به آمارها، مشکل اصلی بنگاه‌های اقتصادی نیز بازپرداخت تسهیلات است و بنگاه‌هایی که به دلایل مختلف همچون تحریم‌های ظالمانه، تورم، رکود بازار و بسیاری از عوامل دیگر دست و پنجه نرم می‌کنند و فعالیت آن‌ها مختل شده است باید در شرایط بحرانی به فکر بازپرداخت تسهیلات دریافتی باشند.

بنگاه‌های اقتصادی خرد و کوچک این تسهیلات را بیشتر برای خرید مواد اولیه و ماشین آلات دریافت می‌کنند و چنانچه موفق به پرداخت اقساط نشوند، ناچار باید فعالیت خود را متوقف و بنگاه اقتصادی را در مقابل بدهی خود واگذار کنند.

ساماندهی و کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی، مهمترین مطالبه بنگاه‌های اقتصادی در طول سال‌های گذشته است که این بار در دولت سیزدهم و توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی مورد توجه قرار گرفته است.

«سید احسان خاندوزی» شب گذشته در جلسه با مدیران عامل بانک‌های دولتی، از توقف اخذ هر نوع نرخ سود تسهیلات بانکی، خارج از مصوبه شورای پول و اعتبار از هفتم دی ماه خبر داد.

وی تاکید کرد که این تصمیم برای عدالت و کمک به فعالان اقتصاد و تولیدکنندگان اتخاذ شده است.

وزیر اقتصاد همچنین بانک‌های دولتی را موظف کرد تا مبالغ خارج از مصوبه شورای پول و اعتبار را چه مربوط به امسال یا سال‌های گذشته باشد، به مشتریان مسترد کنند. خاندوزی همچنین از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان خواست برای اصلاح قرارداد‌ها به بانک‌ها مراجعه و مبلغ مازاد دریافت شده را مطالبه کنند.

این دستور از آن جهت اهمیت دارد که بررسی‌ها نشان می‌دهد ۸۰ درصد مشکلات تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و توقف طرح‌های اقتصادی به دلیل سود‌های کلان وامی است که بنگاه‌ها اخذ کرند.

تعویق در پرداخت تسهیلات موجب انباشت سود‌های تاخیری وام می‌شود و بنگاه‌ها و وام‌گیرندگان خرد را با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌کند.

یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم حمایت از کسب و کار‌ها و افزایش تولید است و با اجرایی شدن دستور وزیر اقتصاد مبنی بر استرداد مبلغ نرخ سود تسهیلات بیش از مصوبه شورای پول اعتبار، می‌توان گفت که گام مهمی در این زمینه برداشته شد.

این اقدام وزیر اقتصاد بنا به نظر بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی اقدام موثری برای مقابله با توقف طرح‌های اقتصادی است که به دلیل بدهی‌های بانکی متوقف می‌شوند.

با وجود آنکه کاهش نرخ سود تسهیلات در بازدهی بنگاه‌ها و حمایت از تولید نقش موثری دارد، اما باید توجه داشت که اقدام وزیر اقتصاد برای مقابله با اخذ نرخ‌های سود تسهیلات بانک‌هایی که بیش از مصوبه شورای پول و اعتبار دریافت می‌کنند، موثر و قابل توجه است.

منبع: ایرنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کمک به بخش تولید تولید تولید نفت تولید نفت تولید ناخالص داخلی مصوبه شورای پول و اعتبار بنگاه های اقتصادی نرخ سود تسهیلات فعالان اقتصادی فعالان اقتصاد وزیر اقتصاد بنگاه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۵۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند

مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی از تایید حدود یک میلیون و ۴۷۰ هزار متقاضی وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت: بانک‌ها با ۴۴۵ هزار نفر قرارداد امضا کرده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیداحمد خادمیان مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: تاکنون یک میلیون و 654 هزار و 36 نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کرد‌ه‌اند که از این تعداد یک میلیون و 469 هزار و 875 نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند.

وی با یادآوری این‌که تاکنون یک میلیون و 33 هزار و 305 نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند، افزود: بانک‌ها تاکنون با 445 هزار و 68 نفر (30 درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

به گزارش تسنیم،  اوایل اسفندماه سال گذشته دفتر پایش طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازیاز ثبت‌نام یک میلیون و 462 هزار و 160 متقاضی برای دریافت وام ودیعه مسکن خبر داده بود.

تا آن زمان از این تعداد یک میلیون و 296 هزار و 915 متقاضی حائز شرایط اولیه شناخته شد‌ه‌ بودند. از این تعداد نیز 895 هزار و 668 متقاضی برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده‌اند که بانک‌های عامل با 381 هزار و 763 متقاضی (29.4 درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن در تهران 200 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها 150 میلیون تومان، در سایر شهرها 100 میلیون تومان و در روستاها 40 میلیون تومان است.  نرخ سود این تسهیلات 18 درصد و دوره بازپرداخت آن 60 ماهه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳